dimarts, 22 de maig del 2007

Blau de Prússia

Hi ha un crim transfronterer. Hi ha un incendi. Hi ha un policia trist, de dol i que té una vocació escassa. Hi ha un país petit i antic, amb històries velles que tornen a sorgir avui perquè en el seu moment van quedar mal resoltes. Hi ha troballes i retrobaments. Hi ha, també, una espurna d'esperança. I també hi neva.

Blau de Prússia és una obra sobre les pèrdues: personals i col·lectives. Potser no caldria dir res més sobre la trama. Que el lector curiós enceti aquestes pàgines disposat a submergir-se en una novel·la magnètica, efervescent i apassionada sobre l'Andorra contemporània.

Aquesta és la Sinopsis del darrer llibre d'Albert Villaró, Blau de Prússia (premi Carlemany 2006); és un llibre que personalment m'ha agradat moltíssim tant per l'argument com per la caricatura, molt encertada penso, que l'autor fa de la societat andorrana al llarg de l'obra. L'Albert és nascut a la Seu però la realitat que coneix a fons és la d'Andorra, fet que suposo explica el detall amb que descriu i presenta els personatges i les situacions d'aquesta novel·la negra.
Sens dubte un llibre que recomano a tot Urgellenc i també a tot Andorrà; per cert aprofiteu que a la biblioteca el tenen :P