dimarts, 4 de març del 2008

Prostitutes de la Guerra

Diumenge passat a 30 minuts van fer el reportatge "Els Nous Exercits Privats", sobre les empreses que es dediquen a enviar en zones de conflicte empleats armats per tal de garantir la seguretat dels clients. Això es tradueix en mini-exèrcits privats concentrats a l'Irak i a l'Afganistan.

El reportatge em va agradar molt i crec que ajuda a fer-se una idea de com funciona tot plegat; a la pràctica aquesta gent opera gairebé com un exèrcit però sense estar regulats per un codi militar, és a dir carta blanca per segons quines coses, en general la feina bruta. Com pregunta l'equip de TV3, on és el límit entre mercenari i treballador? Jo personalment penso que no hi ha gaire diferència entre lluitar per un altre país (mercenari) i fer-ho per la mare de tots ells actualment, els diners.
Però sobretot em vaig quedar amb el testimoni de la mare d'un ex-empleat i ex-soldat que, després de trobar-se en una missió que no es corresponia amb el que ell havia signat (i en la qual no es disposava de l'equipament adhient), acabà cremat i penjat d'un pont, víctima de la furiosa multitud iraquiana. Segur que recordareu les tristes imatges.
"Aquesta gent no són patriotes, no els importa la bandera, per ells sols compten els diners, són unes prostitutes de la guerra" declarava a TV3. Podrem opinar tots, però dubto que ho arribem a fer d'una forma tan contundent, sincera i legítima com la d'aquesta mare.
El preu de la llibertat diuen d'altres...

Podeu trobar més informació sobre Blackwater, l'empresa capdavantera en aquest sector, al següent enllaç (no l'he trobat en català): http://es.wikipedia.org/wiki/Blackwater_USA

2 comentaris:

Anònim ha dit...

NINNNN!!!! k tal? Sok l MARC d Bellver!! kom va tt? eis e trobat l blog akt ben b d kasualitt! kuan e vist Nin blog... dik osti enkara serà seu po sinceramen no mu pnsava pas i kuan e vist k i posava "La Seu d'Urgell" dik osti dons si!

Aveure si ens veiem i txpliko kom m va nar x Euskadi!!

Vinga Salut i Revolució!!! //*//

Anònim ha dit...

Bones, benvingut a Blocaires del Pirineu, per suggerencies o consultes blocairesdelpirineu@gmail.com